Keajaiban Kabbah


Tiba-tiba teringat pula aku akan Asmaul Husna, sebenarnya pagi ada aku membuka laman sosialku, Facebook dan aku tertairk dengan satu “Post” dari Islamic International Group iaitu sebuah video bertentangkan “Miracle of Kabbah”. Lantas menontonnya dan aku betul terkejut dengan apa yang dihidangkan di dalam video tersebut.

Ianya berkisar tentang kejadian alam dan kebesaran ALLAH SWT, bukannya yang seperti biasa. Sebenarnya ia adalah berkenaan bukti saintifik tentang keajaiban Kaabah yang tersembunyi di bumi Mekah untuk beribu-ribu tahun lamanya. Di sini akan aku menceritakan serba sedikit sinopsis berkenaan vidoe tersebut.

Terdapat satu misteri di dalam serungkai nombor, 1, 618 atau 1.618 di mana dengupan jantung, nisbah rangkaian DNA dan sebagainya. Semua ini merujukkan kepada ciptaan ALLAH SWT. CiptaanNya terhadap semua makhluk, dan sekelian alam. Dan nombor ini juga terdapat di dalam ukuran pada anggota dan otot kita.

Apa yang menakjubkan adalah kadar jarak di antara Mekkah dan Kutub Utara adalah 1,618 dan kadar jarak di antara Mekkah dan Kutub Selatan juga 1, 618. Adakah ini semua kebetulan? Ada lagi keajaiban berkenaan 1, 618 dan semuanya menjuruskan kepada kejadian dan kekuasaanNya.  “Golden Mean Point of The Earth” adalah satu ukuran di mana menunjukkan kesemunya merujuk kepada Mekkah.

Untuk lebih lanjut .. sila tonton video di bawah ….

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s